Alpin utförsåkning i Idre

I Idre finns alla möjligheter varierad alpin utförsåkning på Idre Fjäll, Idre Himmelfjäll och Fjätervålen – tre fantastiska skidanläggningar med tidig snö och fina pister. Upptäck möjligheterna i Dalarnas fjällvärld i Idre med slalom och härlig alpin skidåkning.

Idre Fjäll

På Idre Fjäll hittar du skidåkning i fyra väderstreck. Det betyder att du alltid kan vara på sol- eller läsidan och att du alltid har många backar att välja på. Trots att systemet är stort slipper du skidåkning på transportsträckor.

Skidåkningen bjuder på varierande svårighetsgrader. Skidområdet är indelat i Väst, Nord, Ost och Syd och det finns gott om stolsliftar. Totalt finns 40 nedfarter. På Idre Fjäll hittar du skidåkning i både Dalarnas brantaste backe, Chocken med 46° lutning, och backen med namnet som säger precis vad den är, Dalarnas längsta 2800 meter. Helt enkelt varierande skidåkning för hela sällskapet. Västbacken, Gröngölingen, Rödingen, Ostbacken, Specialen och Carvingsvängen är några andra exempel. Idre Fjäll är en av Sveriges mest familjevänliga fjällanläggning.

På Idre Fjäll finner ni även: Barnskidområde, snowpark, skicross banor, skidskola, skiduthyrning, Ica Nära, Sportbutik, aktivitetscenter, badhus, skidskyttestadio, selftimer & restauranger.

Läs mer om Idre Fjäll här.

Idre Himmelfjäll

Familjens nya skidparadis i Idrefjällen. Idre Himmelfjäll är en modern alpin anläggning där skidåkning går hand i hand med miljötänk. Pistsystemet är byggt i ”Colorado”-stil med slingrande nedfarter framdragna genom trolsk fjällskog. Skogen är viktig på Himmelfjäll och därför har anläggningen gallrat försiktigt för en naturnära skidupplevelse.

18 nedfarter och 8 liftar tar dig runt i det breda skidsystemet. Backarna är naturliga, roliga, svängiga och omväxlande. Det finns gröna, blåa och någon röd nedfart där högsta fallhöjden är på 323 meter och den längsta backen mäter hela 3,2 kilometer.

Läs mer om Idre Himmelfjäll här.

Fjätervålen

Fjätervålens 18 pister är långa, breda och riktigt välpreparerade. Det är gott om plats och det känns aldrig trångt. De stora åkytorna gör också att pisterna inte blir uppåkta i första taget. Oavsett om du är nybörjare eller expert och åker alpint på skidor, snowboard eller telemark hittar du ditt lystmäte här.

Fjätervålen håller hög klass och är en favorit för många alpina klubbar som gärna förlägger träning och tävlingar här. Backarna uppfyller internationella FIS-normen för slalom, storslalom och super G damer. Flera gånger har Fjätervålen varit arena för den svenska eliten i SM i storslalom.

På Fjätervålen finner ni även: Barnskidområde, snowpark, skidskola, skiduthyrning, livsmedel, selftimer, 1 matställe.

Läs mer om Idre Fjätervålen här.